Roodberg plaatst botenkraan voor Zeilcentrum Grou

De firma Roodberg uit Terband bij Heerenveen heeft op maandag 8 juli een botenkraan geïnstalleerd bij Zeilcentrum Grou. De kolomzwenkkraan, die zeilboten met een gewicht tot maximaal 2.000kg kan takelen, is speciaal voor het Zeilcentrum ontwikkeld. Omdat de kraan in een openbare ruimte staat is extra aandacht besteed aan de veiligheid. Tevens heeft het milieuaspect zwaar meegewogen in de totstandkoming van het ontwerp. De kraan is daardoor vrijwel onderhoudsvrij geworden en verbruikt slechts dan stroom als er een boot getakeld wordt.

De zeiler kan bij het Zeilcentrum Grou zowel gebruik maken van een kleine hellingbaan of tijdens zeilwedstrijden van deze zogeheten “Static Power Crane 2”

Tijdens het 14e Boomsma Regenboog-evenement eind juli zal de kraan al volop ingezet worden voor het takelen van de regenbogen.

Roodberg is zowel nationaal als internationaal een unieke fabrikant van boathandling systemen voor de scheepsbouw, jachtwerven, jachthavens, Koninklijke marine, overheid en de industrie. Kenmerk van hun producten is dat Roodberg altijd in overleg en samenwerking met de klant een economische oplossing levert.

 

Wytze Knijpstra installeert de kraan.

Post comment

Aanbevelingsbrieven

Foppe de Haan

"Grou is het watersportdorp bij uitstek". Qua ligging aan het Pikmeer, de EE en vlakbij de Oude Venen. Alles klopt, Grou heeft fantastische...

Foppe de haan

Lees meer