Spectaculaire tewaterlating begeleidingsboot Frisia

Zeilcentrum Grou     Comments No comments
jun
12

Met een ferme  plons is woensdag 11 juni de unieke begeleidingsboot voor KWV Frisia te water gelaten. Deze begeleidings-/rescueboot, een Espevaer Professional, is speciaal ontwikkeld voor het begeleiden van zeilers met een beperking. Bovendien kan de boot ook door een persoon in een rolstoel worden bestuurd.

De boot is ontworpen door KWV Frisia en Goos Watersport uit Grou, die de boot ook heeft gebouwd.

Stichting Zeilcentrum Grou heeft deze unieke boot aan KWV Frisia ter beschikking gesteld als begeleidersboot voor het aangepast zeilen. De boot is gerealiseerd dankzij donaties van het NSGK, Fonds de Gavere en Stichting Siebolt Foundation, die specifiek aan aangepast zeilen dienden te worden besteed. Dankzij een bijdrage van Goos Watersport en het Fûns Mid Fryslân was het mogelijk ook nog een aantal extra opties te verwezenlijken.

De begeleidingsboot wordt door KWV Frisia onder andere gebruikt voor de wedstrijdtraining voor aangepast zeilen op de vrijdagavond. Een aantal zeilers, zeilende in de Hansa 303, worden dan getraind door de wedstrijdtrainers van KWV Frisia.

Klik hier voor een video-impressie van de tewaterlating.

Juni 2014

Post comment

Aanbevelingsbrieven

Foppe de Haan

"Grou is het watersportdorp bij uitstek". Qua ligging aan het Pikmeer, de EE en vlakbij de Oude Venen. Alles klopt, Grou heeft fantastische...

Foppe de haan

Lees meer